2009.03.21. 21:16 szegecs111

Édes-savanyú csirkeszárny

Egy kis kalandozás Kína felé.

 Hozzávalók:

-1 kg csirkeszárny

-2 db egész tojás

-1 ek. étkezési keményítő

A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd a két felvert tojással és az étkezési keményítővel összekeverjük.
1 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Édes-savanyú szósz készítése:

-1 ek. paradicsompüré

-2 ek. szójaszósz

-1 ek. worchester szósz

-1,5-2 ek. borecet

-2 ek. barna cukor

-1 ek. étk. keményítő

-2 gerezd zúzott fokhagyma

-1,5 cm gyömbér  reszelve, vagy 1 kk. gyömbér por

-1-1,5 dl víz

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd felhasználásig a hűtőbe tesszük.
Zöldségek:

- 1 pritamin paprika

- 2 fej vöröshagyna

-2 gerezd szeletekre vágott fokhagyma

- 25 dkg gomba

- 1 cukkíni

A zöldségeket megtisztítjuk, 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk.


Elkészítés:

Az előkészített csirkeszárnyakat bő olajban pirosra sütjük, majd melegen tartjuk.
A zöldségeket 2-3 ek. olivaolajban félig megpirítjuk, majd hozzá öntjük az elkészített szószt és addig főzzük amíg egy kicsit be nem sűrűsödik.Ügyeljünk arra, hogy a zöldségek
roppanósak maradjanak.
Összekeverjük az elősütött csirkeszárnyakkal, és forrón tálaljuk.
Köretként sima fött, vagy tojásos rizst adunk hozzá.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szegecs111.blog.hu/api/trackback/id/tr211016980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása