Egy kis kalandozás Kína felé.
Hozzávalók:
-1 kg csirkeszárny
-2 db egész tojás
-1 ek. étkezési keményítő
A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd a két felvert tojással és az étkezési keményítővel összekeverjük.
1 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Édes-savanyú szósz készítése:
-1 ek. paradicsompüré
-2 ek. szójaszósz
-1 ek. worchester szósz
-1,5-2 ek. borecet
-2 ek. barna cukor
-1 ek. étk. keményítő
-2 gerezd zúzott fokhagyma
-1,5 cm gyömbér reszelve, vagy 1 kk. gyömbér por
-1-1,5 dl víz
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd felhasználásig a hűtőbe tesszük.
Zöldségek:
- 1 pritamin paprika
- 2 fej vöröshagyna
-2 gerezd szeletekre vágott fokhagyma
- 25 dkg gomba
- 1 cukkíni
A zöldségeket megtisztítjuk, 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Az előkészített csirkeszárnyakat bő olajban pirosra sütjük, majd melegen tartjuk.
A zöldségeket 2-3 ek. olivaolajban félig megpirítjuk, majd hozzá öntjük az elkészített szószt és addig főzzük amíg egy kicsit be nem sűrűsödik.Ügyeljünk arra, hogy a zöldségek
roppanósak maradjanak.
Összekeverjük az elősütött csirkeszárnyakkal, és forrón tálaljuk.
Köretként sima fött, vagy tojásos rizst adunk hozzá.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.